Internationale Urticaria dag 1 oktober 2015!

Urticaria onder controle?

Contact met brandnetels is erg vervelend. Onmiddellijk na de aanraking van een brandnetel krijg je een rode jeukende uitslag op je huid. Vanuit medisch standpunt is dit een vorm van urticaria.  Op ieder moment in tijd heeft tot 1% van de bevolking last van urticaria zonder contact met brandnetels. De zwellingen en de onhoudbare jeuk komen uit het niets en in sommige gevallen duren de klachten dagen, maanden en zelfs jaren. Je hebt niet veel verbeelding nodig om je voor te stellen hoe ondragelijke deze ziek犀利士
te eigenlijk is.

De tweede wereld urticaria dag 2015 legt de focus op ‘urticaria o犀利士
nder controle’. Deze wereldwijde dag laat patiënten toe om te testen of ze hun urticaria onder controle hebben, of hoe ze terug de controle kunnen herwinnen. Om dit mogelijk te maken hebben dermatologen en allergologen een nauwkeurig uitgewerkte Urticaria Control Test (UCT) ontworpen.

Patiënten hoeven slechts 4 vragen te beantwoorden om te weten of ze hun urticaria onder controle hebben of hun behandeling moeten aanpassen. Via onze website www.urticariaday.org kunnen patiënten de test afnemen en krijgt men onmiddellijk het resultaat te zien zodoende men deze kan delen of vergelijken met andere patiënten.

Achtergrond.

De diagnose en behandeling van urticaria is een grote uitdaging voor patiënten en dokters, dit om dat de zieke een grote variatie aan uitlokkende factoren en oorzaken heeft. De oorzaak van de ziekte kan bij m威而鋼
aximaal 70% van de patiënten achterhaald worden na een aantal complexe testen. Zelfs indien dokters succesvol de oorzaak kunnen achterhalen, is een genezende therapie slechts mogelijk bv. met antibiotica, voor sommige patiënten. Alle andere zaken vereisen een symptomatische behandeling. Hoewel er effectieve en goed getolereerde behandelingsmethoden zijn, ontvangen veel patiënten toch onvoldoende therapieën, of ondergaan ze therapieën met veel bijwerkingen. Zoals bij langdurig gebruik van cortisone.

 

Urticariaday.org

Om te focussen op patiënten die leiden aan urticaria en om het bewustzijn rond de ziekte en de best mogelijke behandelingen te vergroten hebben ‘the urtikaira network – UNEV en DAAB Deutscher Allergie- und Asthabund (Duitse allergie en astma vereniging) het initiatief genomen voor de tweede wereld urticaria dag op 1 oktober 2015.

Er zullen wereldwijde events zijn voor dokters en patiënten over het onderwerp urticaria. Patiënten die leiden aan urticaria, zelf hulpgroepen en medische professionals en iedereen die wil mee doen kan informatie verkrijgen op de website www.urticariaday.org.